Derin web (deep web) nedir




Peki arama motorları internet’in ne kadarlık bir kısmını sizlere sunuyor?

Arama motorları siteleri index’lerken bazı filtrelere sokarlar pek çok bilgiyiyse dinamik sitelerden çekemezler. Aslında günümüzde dinamik siteler rahatça indexlenebiliyor fakat asıl filtrelerde takılıyoruz. Bu filtreleri arama motorlarının kullanıcılarını korumak adına kullanıyor. Bu filtrelerle kullanıcılar yasadışı olaylardan korunuyor fakat bu filtreler bazı zamanlarda kullanıcıların iyi bilgilere erişmesini de engelliyor.

Deep Web’in Bilgi Arşivi Ne Kadar?

Çeşitli verileri karşılaştırırsak Deep Web normal internetin bize sunduğu verilerin yüzlerce kat daha fazlasını sunuyor.

Peki erişilemeyen bilgilere ulaşmak istemez misiniz?

Bunu isteyen kişiler Deep Web dediğimiz oluşuma yöneliyor. Deep Web kelime anlamı olarak bakarsak Türkçe’de Derin Web olarak geçiyor. Kullanıcılar Web’in kısıtlamalarından kurtulmak için Deep Web’e yöneliyor.

Peki bu Deep Web’e neden Derin Web Deniliyor?

Bunun sebebi Deep Web’in pek yasal işler barındırmaması. Eğer Deep Web’e bağlanırsanız sizleri bekleyen Dünya size inanılmaz gelebilir. Hatta sizlerin kanını dondurabilir. Bunları okuyunca pek çoğunuz merak edip bağlanmayı düşünüyordur. Hayır merak etmeyin! Gerçekten de merak etmeyin eğer psikolojinize çok güvenmiyorsanız görecekleriniz karşısında psikolojiniz kötü etkilenebilir.
Sanırım böyle yazmam sizi iyice meraklandırdı, size içerikten biraz bahsedersem belki merakınız biraz da olsa azalır ve bu pislikten yabi “Deep Web“den uzak durursunuz. Eğer Deep Web’e girecekseniz ortalama bir ingilizce şart. Google Translate falan pek idare edemez diye düşünüyorum. Neyse içerikten bahsediyorduk içerikte ücretli suikastçılar, hırsızlar, kapınıza yasal uyuşturucu getirenler ve daha pek çok içerik dolu. Fakat şunu da söylemeliyimDeep Web‘de en çok bulacağınız şey “porno” olacak. Karşılaşacağınız şeylerde aklınızın alamayacağı şeylerbulunuyor örneğin “çocuğa tecavüz” vs. gibi veya bomba yapımını anlatan rehberler çeşitli teröristler gibi birçok şeyle karşılaşacaksınız. Karşılaştığınız şeyler aklınıza gelemeyecek şeyler olacak.

Deep Web Para Birimi

Bunu yazmasam eksik kalacaktı icon smile Deep Web Nedir? . Deep Web’in bitcoins isminde kendine özel bir para birimi var.
Evet arkadaşlar bugün sizlere elimden geldiğince Deep Web‘den bahsettim. Bu pisliği hiç görmemeniz dileğiyle…


 
YUKARI ÇIK Copyright © 2015 | derinweb |